Onsdagslotto

Onsdagslotto er ikke et helt nyt spil. Danskerne har nemlig muntret sig med dette spil i mange år for at se, om de har heldet med sig. Det hele startede i 1993, hvor spillet hed Vikinglotto. Da vi så kom til 2001, blev spillets navn ændret til Onsdagslotto. Men sådan skulle det ikke få lov til at forblive.

I maj 2017 blev det besluttet, at Onsdagslotto skulle gå tilbage til det gamle navn Vikinglotto. Det har den konsekvens, at Onsdagslotto slet ikke hedder Onsdagslotto mere, men derimod Vikinglotto. Vi vil dog fortsætte med at kalde spillet for Onsdagslotto i denne artikel, fordi spillet er bedst kendt under dette navn. Mange kalder det endda stadig for Onsdagslotto. 

Det er de nordiske lande, der kan deltage i Onsdagslotto. Det er måske derfor, at det oprindelige navn var (og igen er) Vikinglotto. De nordiske lande, der kan deltage i spillet, er: Danmark, Norge, Sverige, Finland, Island, Estland, Letland, Litauen og Slovenien. 

Onsdagslotto

I denne artikel kan du læse meget mere om Onsdagslotto. Det kan være, at du gerne vil vide mere om Onsdagslotto resultat, lotto onsdag vindertal, seneste Onsdagslotto, Onsdagslotto Joker, Onsdagsjoker eller lignende. Har du søgt på en af disse termer, skal du bare læse med videre her.

Onsdagslotto regler

Hvis du vil spille Onsdagslotto, vil du nok gerne vide, om der er nogle regler. Der er naturligvis nogle simple Onsdagslotto regler. En af de vigtigste regler er, hvordan du vinder. 

Det gør du blandt andet, hvis du gætter 6 rigtige hovedtal ud af de 48 og 1 rigtigt Vikingtal ud af de 8, som er i spillet. Der er dog flere gevinstkombinationer, som giver dig mulighed for at vinde nogle dejlige danske kontanter. I Onsdagslotto skal du have en af disse vinderkombinationer for at vinde en præmie:

 1. Du vinder en gevinst, hvis du har 6 tal + 1 tillægstal rigtige.
 2. Du vinder en gevinst, hvis du har 6 tal rigtige.
 3. Du vinder en gevinst, hvis du har 5 tal + 1 tillægstal rigtige.
 4. Du vinder en gevinst, hvis du har 5 tal rigtige.
 5. Du vinder en gevinst, hvis du har 4 tal + 1 tillægstal rigtige.
 6. Du vinder en gevinst, hvis du har 4 tal rigtige.
 7. Du vinder en gevinst, hvis du har 3 tal rigtige.

Som du sikkert allerede har gættet, vil din gevinst være højere jo flere rigtige lottotal, du har. 

En anden regel for Onsdagslotto er, at du skal være opmærksom på spilstop Onsdagslotto. Spilstop Onsdagslotto er en regel, som siger, at der er et spilstop onsdag kl. 18. Hvis du vil være med i en Onsdagslotto trækning, skal du derfor have købt din spilkupon inden kl. 18 om onsdagen.  

Hvad koster Onsdagslotto?

Hvis du vil have en Onsdagslotto pris, så får du den lige her. Det koster nemlig 6 kroner pr. række, når du vil spille med i Onsdagslotto. Det koster altså ikke ligefrem en bondegård at spille med om de mange millioner, der ligger i præmiepuljen hver onsdag. 

Skal det være Onsdagslotto med joker?

Du kan faktisk også få Onsdagslotto med joker. Denne mulighed blev indført d. 22. januar 2000. Vælger du at spille Onsdagslotto med joker, får du en ekstra vinderchance. For at få denne ekstra mulighed for at vinde skal du betale 10 kroner for jokeren. 

Ved at sige ”Ja tak” til at spille Onsdagslotto med joker får du et tal, der består af 7 cifre på din lottokvittering. Dette tal bliver valgt af en tilfældighedsgenerator, så du har ikke nogen indflydelse på, hvad det skal være for et tal. 

Du vinder en gevinst med jokeren, hvis du har:

 • 7 rigtige tal fra højre.
 • 6 rigtige tal fra højre.
 • 5 rigtige tal fra højre.
 • 4 rigtige tal fra højre.
 • 3 rigtige tal fra højre.
 • 2 rigtige tal fra højre.

Hvad er Onsdagslotto Supertal?

Det er hurtigt at svare på dette spørgsmål. Der findes nemlig slet ikke et Onsdagslotto Supertal mere. Efter at Onsdagslotto igen er blevet til Vikinglotto, hedder Supertallet i stedet for Vikingetal.

Det gamle Supertal, og det nuværende Vikingetal, er altså det samme. Dette tal er det tillægstal, der bliver udtrukket blandt de 8 mulige Vikingetal eller Supertal, der findes. Supertallet indgår i de gevinstkombinationer, vi har beskrevet i afsnittet med Onsdagslotto regler. 

Sådan spiller du Onsdagslotto

Når du vil spille Onsdagslotto, kan du gøre det på flere forskellige måder. Der findes disse muligheder:

 • Lyn Onsdagslotto
 • Vælg selv Onsdagslotto
 • Lykke Onsdagslotto
 • System Onsdagslotto

Lyn Onsdagslotto

Lyn Onsdagslotto er en populær form for Onsdagslotto, som mange spillere bruger. Her vælger du ikke selv tallene. Det er lottosystemet, der vælger nogle tilfældige tal for dig. Din lynlotto-kupon kan se forskellig ud, da du selv kan vælge hvor mange rækker, du vil spille med:

 • 5 rækker koster 30 kroner.
 • 10 rækker koster 60 kroner.
 • 15 rækker koster 90 kroner.
 • 20 rækker koster 120 kroner.
 • 30 rækker koster 180 kroner.
 • 40 rækker koster 240 kroner.
 • 50 rækker koster 300 kroner.
 • 60 rækker koster 360 kroner.
 • 70 rækker koster 420 kroner.
 • 80 rækker koster 480 kroner.
 • 90 rækker koster 540 kroner.
 • 100 rækker koster 600 kroner.

Husk at du kan tilvælge en joker for blot 10 kroner, når du spiller Lyn Onsdagslotto. 

Vælg selv Onsdagslotto

Vælg selv Onsdagslotto er for dig, der selv vil vælge dine tal. Du har måske en fornemmelse for hvilke tal, der har størst mulighed for at blive udtrukket i Onsdagslotto. Eller måske har du et lykketal?

Med denne type Onsdagslotto vælger du også selv hvor mange rækker, du vil spille med. Du kan ligeledes vælge, om du vil spille med de valgte tal i 1 uge, 2 uger, 3 uger, 4 uger eller 5 uger. Du skal ligeledes huske jokeren, hvis du gerne vil have den ekstra chance for at vinde. 

Lykke Onsdagslotto

I Lykke Onsdagslotto kan du bruge dine eventuelle lykketal. Her kan du anvende de tal, som har en særlig betydning for dig. Det kan jo være, at disse tal giver dig ekstra held i sprøjten i forhold til at vinde en gevinst. 

Du skal som minimum selv vælge 1 lykketal, hvorefter lottosystemet vil vælge de resterende tal. Du kan sagtens vælge mere end ét tal. Du kan også her tilkøbe en joker.

System Onsdagslotto

Tænker du, at der skal et system ind i dit spil på Onsdagslotto, skal du vælge System Onsdagslotto. Der er tre forskellige systemer at vælge mellem: 

 • Det matematiske system
 • Det reducerede system
 • Chancesystemet

Vil du spille med et matematisk system, skal du vælge mellem 6 forskellige systemer: M 7-7, M 8-28, M 9-84, M 10-210, M 11-462 og 12-924. M står for, at det er et matematisk system. Det første tal indikerer hvor mange tal, du skal vælge. Det sidste tal viser, hvor mange måder tallene kan kombineres på, hvorfor det er antallet af rækker, du kommer til at spille med. 

Lad os kigge på M 8-28. Det er det matematiske system 8-28. Du skal vælge 8 tal og kommer derved til at spille med 28 rækker. Da en række koster 6 kroner, kommer det til at koste dig 168 kroner uden en joker. 

Med det reducerede system spiller du, som navnet antyder, på et reduceret antal rækker. Du har med dette spilsystem endnu flere valgmuligheder. Der er nemlig 26 reducerede systemer at vælge mellem. Hver og et af dem starter med et R for reduceret. Der findes eksempelvis systemet med navnet: R 13-12. 

Det første tal er hvor mange tal, du skal vælge, mens det andet tal er, hvor mange rækker du kommer til at spille med. Det reducerede system R 13-12 koster dig 72 kroner uden en joker. 

Chancesystemet byder på 13 muligheder. Det er et system, der er yderligere reduceret. Vælger du C 22-22 skal du vælge 20 tal, der så bliver fordelt på 20 rækker. Det kommer til at koste dig 120 kroner uden en joker. 

Her kan du spille Onsdagslotto

Har du fået lyst til at spille Onsdagslotto, kan du enten gå ind på Danskespil.dk eller finde en forhandler. Det er nemt og hurtigt at lave dine Onsdagslotto kuponer på Danske Spil, da du kan gøre det derhjemme eller i toget på vej på arbejde. 

Det er heller ikke svært at finde en forhandler, hvor du kan spille Onsdagslotto. De fleste butikker har en kiosk, hvor du kan lave din lottokupon. Der er også en del tankstationer, som tilbyder Onsdagslotto. 

Hvornår er der Onsdagslotto trækning?

Onsdagslotto trækning tidspunktet er fast hver onsdag. Dette Onsdagslotto tidspunkt er kl. 20. Så nu slipper du for at tænke over, hvornår trækningen foregår. 

Det er altså hver evig eneste onsdag året rundt, at der bliver foretaget en Onsdagslotto trækning. Det foregår alt sammen på Norsk Tippings hovedkontor i Hamar i Norge. Det er kl. 20 onsdag aften, at du skal være på stikkerne for at se, om det er dig, der har vundet den helt store præmiepulje. 

Hvor kan jeg se Onsdagslotto resultater?

Du kan ikke sidde og følge med i trækningen for Onsdagslotto, hvorfor det er godt at være oplyst om, hvor du kan se Onsdagslotto resultater. Onsdagslotto vindertal finder du på Danske Spils egen hjemmeside. 

Her kan du se vindertal for Onsdagslotto for hver uge. Du kan endda gå tilbage i deres kalender. På den måde kan du tjekke vindertallene for alle de uger, hvor der er foretaget en trækning. 

Hvordan ser det ud med en Onsdagslotto pulje?

Der er faktisk en ganske pæn Onsdagslotto pulje. Der er nemlig altid mindst 19 millioner kroner i førstepræmiepuljen. Er du den eneste, der har de 6 hovedtal og tillægstallet rigtigt, er det altså dig, der tager hele kagen. Og husk på – førstepræmien kan meget vel være på mere end de 19 millioner. 

Det kan derfor hurtigt blive en sjovere aften med udsigten til, at alle disse millioner triller ind på din bankkonto en af de nærmeste dage. Du skal dog nok forvente, at det bliver svært at sove, hvis du er den heldige vinder.

Er det derimod din joker, du vinder med, så er der mindst 2 millioner at spille om. Det er en mindre gevinst. Men 2 millioner i banken kan helt sikkert også gøre dit liv lidt lettere. 

Inden du kaster dig ud i Onsdagslottos univers, bør du altid kende spillets tilbagebetalingsprocent (også kendt som TBT). Tilbagebetalingsprocenten for Onsdagslotto er en smule nedslående, da den kun ligger på 45 %. Det betyder, at du ikke har de store vinderchancer. 

I Onsdagslotto er din chance for at vinde førstepræmiepuljen med en række kun på 1/98.172.096. Det betyder, at der er en meget, meget, meget, meget lille chance for, at det er dig, der stikker afsted til de varme lande med en bugnende bankkonto. Men på den anden side er der jo en eller flere personer, der skal være heldige.  

Spil Onsdagslotto via app

Er du vild med at have apps på din mobil eller tablet, har du mulighed for at downloade en Onsdagslotto app. Derved behøver du ikke at finde frem til Danskespil.dk i din browser. Du kan bare gå ind og spille Onsdagslotto direkte via appen. Det er både nemt og hurtigt for dig.

Du kan få en app til Onsdagslotto både til iOS- og Android-enheder. Der er derfor ikke gjort forskel på, om du er til den ene eller den anden type af mobil. 

Uanset om du henter en app eller ej, kan du altså spille Onsdagslotto lige meget, hvor du er henne. Du kan nemlig, som sagt, også finde Danskespil.dk ved hjælp af din enheds browser.